BIY

31 Aralık 2008 Çarşamba

Gündemden notlar

-Beşiktaşlı arkadaşlarım için gerçekten üzülüyorum. O basın toplantısı nasıl bir rezalettir. Her başkan böyle bir kasetle çıkabilir. Bursaspor Başkanı 2004'teki son üç dört maçı kaset yapıp çıksa Beşiktaş başkanı ne der? Sadece son maçta değil o son dört hafta oynanan tüm maçlar incelense ortaya ne çıkar acaba?

-Fenerbahçe Alex'i tasviye edecek ve bunu en karlı yoldan yapmaya uğraşıyor. Ben ellerine yüzlerine bulaştıracaklarını düşünüyorum. Aragones Alex'den çok daha az güvenilir. Ama belki Brezilya'nın gidişiyle İspanyol hoca iktidarını Samandıra'da hissettirmeye başlar. 

-Ali Tandoğan 3 gündür konuşuyor. Kendisine zarar veriyor bence. Ben bir futbolcunun bu kadar konuşmasına karşıyım. Bırak sahadaki oyunun konuşulsun. Ama sahada oyun namına birşey olmayınca çene durmuyor. Bunun bir diğer versiyonu için bknz İbrahim Üzülmez.


-Lincoln vatandaş olmak istiyormuş ve Milli Takım'da oynamak hayaliymiş. Bir Brezilyalı daha Milli Takım'ın dengesini feci bozabilir. Hayali güzel. Bu seneki oyunuyla Lincoln Milli Takımı uçurur ve Fatih Terim'i Emre'den kurtarır ama daha büyük bir sosyal batağa çekebilir. 

-Mehmet Yıldız Sivas'ta kaldı. Bu hem futbolcu hem de iki kulüp için de zararlı olan bir hareketti. Bence bu kadar alenen yapılmamalıydı bu görüşmeler. Mehmet Yıldız çok üzülmüştür. Hayallerle İstanbul'a gelip sonra geri dönmek çok koyar insana.

-Hull City teknik direktörünün devre arasını sahada geçirmesi çok hoştu. Bir dönem Altay girememişti Diyarbakır'da soyunma odasına. O günleri hatırladım. Sağolsun devletimiz politika uğruna Altay'ı harcayıvermişti bir maçta. 

-Mahmut Özgener acaba İzmir Belediye Başkanlığı'na aday olur mu? Olursa federasyonda haller ne olur? Lutfi Arıboğan başkanlığı hayli muhtemel bir hal alır. Ama olası bir seçimde Ulusoy büyük bir tehdit oluşturacaktır. 

2002 Ege Kupası

Ryan Babel

Vincent Kompany


Ege Kupası Futbol Federasyonu tarafından her sene düzenlenen geleneksel bir turnuva. U17 yaş grubunda çok iyi takımlar bu turnuvaya katılıyorlar. Dün 2002'de düzenlenen turnuvanın kitapçığı elime geçti. O U17 takımlarından hangi futbolcuları şu anda tanıyorum diye baktım ve karşıma çıkan isimler şunlardı:

Türkiye - Cafercan Aksu
Hollanda - Ryan Babel ve Kenneth Vermeer
Belçika - Tom De Mul ve Vincent Kompany
Fransa - Benhamida (Geçtiğimiz sezonlarda ara sıra oynuyordu Lyon'da. Yanlış yazıyor olabilirim)

Burada mücadele eden yaklaşık 180 futbolcudan sadece altısı bir yerelere gelmiş ki Cafercan tartışılır. Pek çoğu ise alt liglerde mücadele ediyor. Bunun ışığında varolan bir inanışa gelirsek. U17 Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olduğunda bazı futbolcular parlamasına rağmen Caner, Nuri özellikle diğerlerini kaybettiğimiz iddia ediliyordu. Ama bu futbolcunun yapacağı sıçramayla da çok alakalı. Eğer futbolcu bir üst seviyeye o başarısını taşıyamazsa onun için yapacak bir şeyiniz yok. Ki U17 takımında pek çok futbolcu öyle. Benim en çok üzüldüğüm isim ise Tevfik Köse. O turnuvada Shevchenko gibi oynuyordu. Şimdi ise ortalarda yok. Süper Lig'de çok az dakika alıyor.

24 Aralık 2008 Çarşamba

Mourinho, İngiltere'nin başına niçin geçmedi?



Aslında bunun nedeni çok tahmin edilebilir.

Fatih Terim'in sıkıntısı Mourinho'da da var. Noel arasında bile maçı özlüyorum diyen Mourinho Milli Takım çalıştırıcısı olunca doğacak uzun aralardan çekinmiş ve bu yüzden kabul etmemiş. Çok fazla enerjim var diye Mourinho Milli takım hocalığı için daha 15 yılı olduğunu söylerken İspanya'da da takım çalıştırmak istediğini bu sayede 3 büyük ligde şampiyon olmak istediğini söylemiş.

Aslantepe İnşaat Fotoları



Gündemden...

- İhsan Kalkavan Galatasaray'ı Fetullah Gülen UEFA Kupası şampiyonu yaptı açıklamasını yapmış.

- Şadan Kalkavan, Engin Verel'in ardından Fenerbahçe başkanlığı için adaylığını açıklayan ikinci isim. Aslında arada bir de kongre üyesi vardı sanki. Tam hatırlayamadım.

- Kuddusi Müftüoğlu Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı. Aday olması hayli muhtemel(Kendisini hayata döndüren Osman Avcı - Abdurrahman Arıcı ikilisi onu aday da yapar). Ben kendisini çok başarısız bulurum. Alanyalılara sabır diliyorum.

- Tuğrul Yenidoğan Medyaspor ekibiyle Kanal Biz'de programa başlamış. İlk kehaneti Oğuz Sarvan görevinden alınacak olmuştu. Sarvan görevinin başında Kulüpler Birliği'nin desteğini aldı.

- Haluk Ulusoy toplantılar yaparak yeni bir oluşum kovalıyor. Yerel seçimi bekliyorlar bence. Olası bir AKP başarısızlığı onların sıçrama tahtası olacaktır. Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararını da bekliyorlardı ama karar olumsuz çıkınca geri çekilmişlerdi. Şimdi ise hakem hataları en büyük dayanakları(O hesapların içerisinde olduklarını düşünüyorum. Hakem hataları hep masum değil maalesef). Kulüpler Birliği'nin çıkışını bekliyorlardı. Beşiktaş hariç bir çıkış göremediler.

- Cuma'yı bekliyorum. Demirören ne diyecek bakalım. Tüm hesaplarını Sarvan'ın gidişine göre yapmıştı. Sarvan kalınca ne diyebilir acaba?

- "Dünyanın en iyi teknik adamları Antalya'da buluşuyor" Bu başlık antrenör seminerinin haber başlığı. Kim bu teknik adamlar: Capello, Terim, Aragones. Biraz fazla iyimser bir başlık.

- Bank Asya Birinci Ligi daha yakından takip etmek istiyorum. Ama nasıl bilemiyorum? Gidip D Smart'a para vermem. Bu ligdeki yabancılar da gayet ilginç gözüküyor.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Lige verilen ara

Hakem hataları var ve çok can sıkıcı gerçekten. Ama inanılmaz bir lig izliyoruz. Her takımın şansı eşit ve Galatasaray, Fener, BJK, Sivas, Trabzon, Ankaraspor ve Kayseri arasındaki sıralamayı bu takımların birbirleri arasında oynayacağı maçlar belirleyecek.

Kayserispor ve Sivasspor'un diğer takımlarla oynayacakları maçlarda puan kaybına tahammülleri yok. Geçen sezonki gibi bir lig düşünürsek Kayseri ve Sivas'ın 4 büyüklerle oynayacakları maçlarda herşeylerini vermeleri ve kazanmaya inanmaları şart.

Kayserispor'da Süleyman Hurma yakaladığını atan forvet arıyoruz demiş. Jardel'i alsınlar çünkü öyle bir forvet şu sıralar yok. En yakını Baros ise Galatasaray'da.

Sivasspor'da Bülent Uygun Mehmet Yıldız'ı alan şampiyon olur açıklamalarını yapmıyor bu sefer. Çok şükür. Ama büyük maçları öncesi antrenmanlarını basınla yaparlarsa yine kaybedeceklerdir. Uygun maalesef basından kopamıyor. Konuşmayı sevenlerden.

Gaziantepspor Tabata'yla devam ediyor yoluna. Nurullah Sağlam ilk yarı performansını fazlasıyla yeterli görmüş. Açıklamaları o yönde. Ankaraspor ise iyi bir takım olmasına rağmen Mart ayı sonrası olası bir Melih Gökçek yenilgisinde ne yapacağı belli olmayan bir ekip. Bir anda İstanbulspor'un durumuna düşebilirler. Barış Tut'a yeni bir kitap konusu çıkarır Aykut Kocaman.

Küme düşmenin iki büyük adayı Hacettepe ve Kocaelispor. Hacettepe'de Erdoğan Arıca hatası birkaç sezona mal olabilir. Kocaelispor'da ise Tüpraş destekli birkaç transfer olur mu acaba? Toplama takıma birkaç kişi daha eklenecek mi göreceğiz.

Antalya(Biracık toparladı), Gençler, Ankaragücü(Serkan o nasıl bir gol yemektir), Denizli ve Konya birbirinden kötü. Bu takımların Süper Lig'de nasıl oynadıkları gerçekten muamma.

Eskişehirspor büyüklerle oynadığı maçlar olmasa şu an küme düşme hattındaydı. Bursaspor ilk haftalara teşekkür etmeli. Galatasaray ve Trabzonspor galibiyetleri çok kritikti. Sercan konusu onları çok meşgul ediyor.

Samet Aybaba konusuna geleceğim daha sonra.

Ligimiz ilginç gerçekten. En başarısızlar ise ne oyuncular ne teknik adamlar. Yöneticiler.

Derbi sonrası



Böyle bir şey olacağını sezmiştim.

Mustafa Denizli çok konuşuyordu ve bu başa bela açacaktı bir noktada.

Dün yine iddialı bir açıklama yaptı.26. ve 27. haftada durumu göreceğiz diye. Ama bu oyunla. Bu futbolcularla. Bu anlayışla zor gözüküyor.

Zapatochny son Hayalet Avcıları filmindeki hipnotik prense benziyor.

Holosko'nun kendi aut çizgisinde ne işi var? Hadi var diyelim neden defans olamaya soyunuyor? Delgado'nun golünde Arda pozisyonu engelleyeceğim derken ofsaytı bozdu. Hemen ardından penaltıyı aldı.

"Yıldırım Demirören Yeter" tezahüratı yaratıcıydı. Şöyle bir de hikaye duydum.

Geçen sezon oynanan ve Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de 2-1 kazandığı maçın ardından Beşiktaş taraftarına işkence çektirmek için tribünü terketmeyen Galatasaray taraftarı bir anda "Kartal Gol Gol Gol" tezahüratına başlamış. Çok güldüm.

Erman Toroğlu'nun futboldan anlamadığına iyice eminim artık. Delgado'nun ilk tekmesinin kart gerektirmediğini söyledi dün.

Yıldırım Demirören'in mazoşist olduğunu düşünüyorum. Acaba gece gözlerini kapattığında ne hayaller kuruyordur? Şampiyonlar Ligi zaferleri filan mı? Parayla rezil olmanın bundan daha net bir örneği olabilir mi?

20 Aralık 2008 Cumartesi

Derbi Tahminleri

Mustafa Denizli ne kadar çok konuşuyor. Farkında mısınız?

Ben bu durumdan çok rahatsızım(Bana neyse). Durum artık kafa karıştırmak için yapılan açıklamaları da geçti. Fotogol gibi bir gazeteyi de ciddiye alıp açıklama yapan bir vaka var karşımızda.

Ben bu durumun Denizli'ye ve Beşiktaş'a çok faydası olmayacağını düşünüyorum.

Skibbe 18 Aralık'ta bir basın toplantısı yapmış ve kazanmak istiyoruz demiş sadece. Ne Beşiktaş'a bayılıyorum, ne oyuncularımı izin vereyim ne de başka bir şey.

Mustafa Denizli'nin bu kadar konuşması başına iş açabilir yarın gece. Göreceğiz. Ben rahat bir Galatasaray galibiyeti bekliyorum.

19 Aralık 2008 Cuma

UEFA Kupası Kuraları



Benim ne istediklerim çıktı ne de istemediğim. Bordeaux maçı çok ortada görünüyor. Galatasaray'ın son Bordeaux maçlarıyla ilgili aklımda kalan tek şey var. O da Arda'nın Jurietti'ye attığı kafa.

Cavenaghi sakat bir adam. 

Ama Benfica, Olympiakos ve Hertha Berlin maçlarındaki performansı gösterirse Galatasaray bu turu rahat geçecektir. Öbür turda ise Hamburg'da kendi sahasında oynayıp ikinci maçta Ali Sami Yen'de işi bitirmesi hayli muhtemel. Çekilebilecek en iyi kuralardan birisi. 

Son 32

1- Paris St. Germain – Wolfsburg

2- FC Kobenhavn – Manchester City

3- NEC Nijmegen – Hamburg

4- Sampdoria – Metalist Kharkiv

5- Braga – Standard Liege

6- Aston Villa – CSKA Moskova

7- Lech Poznan – Udinese

8- Olympiakos – St. Etienne

9- Fiorentina – AFC Ajax

10- Aalborg – Deportivo

11- Werder Bremen – AC Milan

12- Bordeaux - Galatasaray

13- Dinamo Kiev – Valencia

14- Zenit – Stuttgart

15-Marsilya – Twente

16-Shakthar - Tottenham

 

Son 16


Werder Bremen – AC Milan / Olympiakos – St. Etienne

Aston Villa – CSKA Moskova / Shakthar - Tottenham

Lech Poznan – Udinese / Zenit – Stuttgart

Paris St. Germain – Wolfsburg / Braga – Standard Liege

Dinamo Kiev – Valencia / Sampdoria – Metalist Kharkiv

FC Kobenhavn – Manchester City / Aalborg – Deportivo

Marsilya – Twente / Fiorentina – AFC Ajax

NEC Nijmegen – Hamburg / Bordeaux - Galatasaray

 

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16



Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur kuraları belli oldu. 

Roma'daki finalin elçisi Bruno Conti'nin çektiği kuralar sonucu müthiş eşleşmeler futbolseverleri bekliyor. 

Chelsea - Juventus
Manchester United - Inter
Lyon - Barcelona
Atletico Madrid - Porto
Sporting - Bayern Münih
Real Madrid - Liverpool
Arsenal - Roma
Villarreal - Panathinaikos

Nispeten zayıf takımların birbirleriyle eşleşmeleri kupada adeta 3 tane erken finale yol açtı. 

Roma kendi sahasındaki finalde oynamak için Arsenal'i mağlup etmek zorunda. Ben işlerinin oldukça zor olduğunu düşünüyorum. 

UEFA Kupası Kuraları

Kuraların çekilmesine 1,5 saat kala istediğim takımlar sırasıyla;

Dinamo Kiev
Aalborg
Fiorentina

İstemediğim tek takım;

Zenit