BIY

30 Mart 2009 Pazartesi

Enzo Zidane

Zidane'nın oğlu Enzo, İspanya U15 Milli Takımı'na çağrılmış. 

Kendisi Real Madrid altyapısında oynuyor. Fransa'da doğmuştu. İkinci vatandaşlığı İspanya'dan. Cezayir bu denklemin bir yerinde pek görünmüyor sanki. 

Youtube'da envai çeşit videoları mevcut. 

Kaynak: World Cup Blog


İngiltere'nin yeni forması

İngiltere'nin yeni forması.  

Fiyatı 39 pound. 

Kaynak: The Spoiler


21 Mart 2009 Cumartesi

20 Mart 2009 Cuma

Doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce...

Fernando Torres

Kaynak: Kickette

UEFA Kupası Eşleşmeler

Çeyrek Final
Hamburg - Manchester City
PSG - Dinamo Kiev
Shakthar - Marsilya
Werder Bremen - Udinese

Yarı Finaller
Werder Bremen/Udinese - Hamburg/M.City
PSG/Dinamo Kiev - Shakthar/Marsilya

Finalde Werder Bremen-Shakthar'ı göreceğiz gibi düşündüm bir an. 

 

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeler

Villarreal - Arsenal
Manchester United - FC Porto
Liverpool - Chelsea
Barcelona - Bayern Münih

Arsenal ve Manchester için iyi kura. Bu kuralar 3 İngiliz'in yarı finale çıkması anlamına gelebilir. 

Barcelona'da dördüncü olur.

Manchester-Porto/Villarreal-Arsenal
Liverpool-Chelsea/Barcelona-Bayern Münih

Final Barcelona-Manchester United olarak göründü gözüme. 

UEFA Loto Sonuçlar

Dinamo Kiev
CSKA
Zenit
Galatasaray
Manchester City
Braga

Dün bu takımlar çıkar demiştim.

Altıda iki tutturmuşum. Zenit maçın başında hakem kurbanı oldu. Manchester City zor sıyırdı. Keza PSG de. Galatasaray salaklığına doymasın. CSKA Shakthar maçında ise hakeme daha çok yediren kazandı gibi bir his doğdu içime. 




19 Mart 2009 Perşembe

Herkes İçin Futbol Turnuvası - Kalamış



UEFA Finali öncesi futbol turnuvasından kareler... 


UEFA Loto

Bence şu takımlar çeyrek finalde olacak;

Dinamo Kiev
CSKA
Zenit
Galatasaray
Manchester City
Braga

Bakalım kaç tanesini tutturacağız. 


Son 8'in ilk ikisi

Marsilya

Bremen

Bu akşam neler olacak?

Bu akşam çok önemli gerçekten.

Ben kendimi takım muhabbetlerinden soyutlayabildiğim kadar soyutlayıp sadece derbi ve Avrupa Kupası maçlarına bakardım. Ama bu sezon bir şeyler oldu. Ezeli rakibin stadında çalışmakdurumunda olunca içimdeki Galatasaray sevgisi depreşti adeta.

Bu akşam o sevginin bir kez daha zirve yapacağı akşam olmalı.

Kötü düşünceleri aklımdan silmeye uğraşıyorum ama Kewell'ın stoper performansı beni kaygılandırıyor. Sonra kendime diyorum ki "Kewell o ya, Şampiyonlar Ligi kazanmış, Bordeaux maçını çevirmiş, süper bir profesyonel." 

Arda üzerinden dönen yazılar canımı sıkıyor. Basınımızın işte Galatasaray'ın gizli planı diye dün öğle saatlerinde yaptığı haberlere bakıyorum. Bu haberi okuduktan sonra Hamburg teknik direktörü bence Arda oynayacak diyebiliyor. Haber refleksi önemli ama bu mevzu da önemli değil mi sevgili Galatasaray muhabirleri?

Sonra Bülent Korkmaz'ı düşünüyorum. Bundan 5 ay önce ofisimize geldiğinde Fenerbahçe TV onu çekmek için bir kamera göndermemiş, bilet tanıtımında ise o çıktığı zaman yayını kesmişti. Final oynarsa bu statta neler olacak onu merakla bekliyorum. Fenerbahçe TV, UEFA Kupası Finali'nden hiç bahsedecek mi acaba?

Bir diğer konu da finale gelmeden gelmiş gibi davranan hallerimiz. Çok müthiş bir olay olacak. Ama daha olmadı. O yüzden ölçüyü kaçırmadan yola devam diyor, bu akşam herkese iyi bir maç diliyorum.


10 Mart 2009 Salı

2016'ya dört aday



Mart'ın 9'unda sona eren başvurular sonucu 2016 Avrupa Şampiyonası için dört adaylık başvurusu oldu.

İlk aday biziz elbette. Kadir Has Stadı'nın ülkede yarattığı heyecan dalgası bile bu tip bir organizasyona olan açlığımızın özeti gibi adeta. 2008 U17 Avrupa Şampiyonası, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali ve 2009'daki UEFA Kupası Finali gibi üst düzey işlere evsahipliği yapıyoruz.

Fransa ikinci aday. En son 1998 Dünya Kupası'na evsahipliği yaptılar. Aradan geçen 18 yıl, Platini'nin Fransız vatandaşı olması ve UEFA içindeki güçlü lobileri artıları. Ayrıca birkaç sene önce Şampiyonlar Ligi Finali'ne evsahipliği yapmışlardı.

İtalya statlarını yenilemek için bahane arıyor ve 2016 onlar için mükemmel bahane. 1990'dan bu yana büyük bir turnuva düzenlemediler. Bu sene Şampiyonlar Ligi Finali'ne Roma evsahipliği yapacak. 2012 elemesinde son üçe kalmalarına rağmen favoriyken elenerek şok yaşamışlardı.

Son aday ise Norveç-İsveç ortaklığı. Serin bir yaz turnuvası için ideal. Futbol seyircisi her iki ülkede de yeterli sayıda mevcut. Fakat vergi mevzuatları bu tip bir turnuvayı düzenlemede en önemli engel.

Takvim şöyle işleyecek. 3 Nisan'da aday ülkelere ne istendiğine dair bir dosya verilecek ve bu dosya UEFA'nın talepleri doğrultusunda hazırlanıp 2010 Şubat'ında geri gönderilecek. 2010 Mart'ta şehir ve stat ziyaretleri yapılacak. 2010 Mayıs'ında ise kazanan ülke açıklanacak.

Bu adaylar arasında bence şanslıyız ama bir şartla ödevlerimizi yapıp iyi hazırlanırsak. Kadir Has elimizi güçlendirecek. Aslantepe'de çok önemli. Bu seneki final maçının sorunsuz geçmesi herşeyden önemli.

Bir de kabaca lojistik anlamda bir değerlendirme yapayım.

1996- İngiltere (Kuzey)
2000- Belçika-Hollanda(Orta)
2004- Portekiz(Batı)
2008- İsviçre-Avusturya(Orta)
2012- Polonya-Ukrayna(Doğu)
2016- Güney(İtalya) mi, Güneydoğu(Türkiye) mu, Kuzey(İsveç, Norveç) mi, Orta(Fransa) mı?

6 Mart 2009 Cuma

Galatasaray-Bursaspor

Galatasaray eksik evet ama bu kadar kötü bir oyun için bahane olamaz.

Tamamen şansa iki gol. 

İkinci yarı Ali Sami Yen'de sahandan çıkamıyorsan bu işte bir sorun vardır.

Bülent Korkmaz'ın gelişi iyi güzel ama bu oyunun kimse tarafından kabul göreceğini düşünmüyorum. Hatta 5 yese bile Galatasaray Kocaelispor maçında bundan daha iyiydi. Cesur'dan ziyade temkinli demek lazım Korkmaz'a ama bu Ali Sami Yen'de Galatasaray'a yakışmıyor. 

Bülent Korkmaz'ın oyuna karşı oldukça faydacı bir yaklaşımı var. Bir gol atıp kapanıyor. Bu önemli Hamburg karşısında elbette ama Konyaspor ve Bursaspor karşısında buna ne gerek var onu anlayamıyorum. Emre Aşık Konyaspor ve Bursaspor maçlarında iki kritik hata yaptı. Her maçta bir tane yapıyor zaten. Şansına bunlar gol olmadı. Eğer olsaydı şu an Galatasaray şampiyonluk yarışına elveda demişti. 

Bir şey daha var. Meira zorlama Galatasaray'ı lütfen. Tamam Zenit'te UEFA maçı oynayamayacaksın. Olsun varsın. İlla Hamburg maçını bekleme.  

Geri dönüş

Uzun süreli ara için özürler diliyorum.

Mart sonuna kadar bu yoğunluk devam edecek. 

Televidyon.com'da program ciddi zaman alıyor ve normal iş yüğküm de pek hafif olmadığı bloglarıma çok zaman ayıramıyorum. 

20 Mayıs'tan sonra her şey çok güzel olacak diyeyim ve bir sonraki postla birkaç şey döktüreyim.