BIY

14 Aralık 2009 Pazartesi

Amerikan Futbolu

Uzun zamandır şüphe ediyordum, CSKA maçında emin oldum ama hadi şampiyonlar ligi diye de değildir ya dedim ama Manispor maçından sonra artık kesin olduğunu anladım. Mustafa Denizli, Amerikan Futbolu Teknik Direktörü.
Hücum futbolunun yaratıcısıymış falan hepsi hikaye. Tarih öğretmeni olduğu da…
Futbol tabii ki mücadele oyunu, tabii ki takım oyunu ama aynı zamanda yaratıcılık oyunu, zeka oyunu, estetik oyunu… Beşiktaş’a baktığında bu özelliklerde kim var: Tabata, Serdar Özkan, Yusuf, Delgado, Tello. Belki birazda Holosko. Kimler oynuyor peki: Ernst, Fink, Uğur, Ekrem, İbrahim Toraman. Çıkan kadro da hangisi var? Tello. Ne yaptı? Hiçbir şey. Bu durumda maçı kazanmak isteyen bir takım ne yapmalı. Hadi diğerleri sakat, Tabata ve Serdar Özkan’ı oyuna almalı. Ama nerde? Mustafa Denizli ne yapıyor Nobre’yi sokuyor. Sanki Bobo’ya sen asist yapmayı becerdin de Bobo gol atmadı. Zaten oyuna girdkten sonra Nobre ne yaptı? Pas atacak adam olmayınca orta sahaya top almaya geldi. O zaman niye Nobre oyunda. Sen forvetlerine pas atamayacaksan 5 forvetle oynasan ne olacak. Mantık ne doldur-boşalt. Nasrettin Hoca misali Ya Tutarsa. Tutmuyor işte Sayın Mustafa Denizli tutmuyor.
Göle maya çalma ile bu iş olmuyor, OL-MA-YA-CAK-TA. Bunu anlaman için daha ne gerekiyor.
Sen en iyisi devre arası Servet’i, Lugono’yu, Gökhan Zan’ı, Bilica’yı falan da transfer edip Amerikan Futbol ligine müracaat et. Belki orda gerçekten Başarılı olursun…
İstersen şimdiden kimsenin tutturamadığı kadro seçimini ben yüzde yüz tutturayım.
Kalede: Hakan Arıkan.
Defans: İbrahim Kaş, Servet, Gökhan Zan, Bilica.
Orta Saha: İbrahim Toraman, Ferravi, Fink, Sivok,İbrahim Üzülmez,
Forvet: Rüştü (yakında nasıl olsa oynatırsın, ama sürprizi kaçtı, yazdık artık)
Yedekler: Ekrem, Uğur İnceman, Enst, Barış Özbek, Mehmet Topal, Volkan

1 yorum:

  1. insanların mustafa denizli kini ne zaman bitecek.Adamı eleştirmek için ne bahaneler bulayım diye uğraşıp duruyor millet.

    YanıtlaSil