BIY

29 Aralık 2009 Salı

Şampiyon Takım Belli

Tüm takımlar için istikrarsız bir ilk yarı geride kaldı ve şampiyon takımın belli olacağı bir döneme girdik. Evet şampiyon takım bu arada belli olacak. İlk yarı yaptığı yanlışların-doğruların analizini iyi yapan, ihtiyaç duyduğu noktalara faydalı transfer yapabilen ve iyi antremanlarla hem ilk yarının yorgunluğunu atabilen hemde oyuncularını fizik-kondisyon olarak güçlendiren takım şampiyon olacak.

Beşiktaş bu aranın sonunda bir de seçim süreci yaşayacak. Yani işi biraz daha zor. Seçimden önce takıma genel olarak baktığımızda ikinci yarı için Beşiktaş'ın yapması gerekenlere kısaca göz atalım.

Beşiktaş kadro yapısına ve derinliğine bakıldığında aslında şampiyonluk için en avantajlı takım. Ama oyunculardaki aşırı isteksizlik ve güçsüzlük bu avantajı yok ediyor. Öncelikle çözülmesi gereken konu bu. Yani Beşiktaş transferini ilk önce kendi içinde yapacak. Bu konu da işi kolay olmayacak çünkü liste kabarık: Tello, Nihat, Yusuf, Holosko, Tabata, Nobre, Serdar Özkan ve son haftalarda düzelse de Bobo. Yönetim ve Teknik Heyet ne yapıp edip artık bu oyuncuları kendi kimlikleri ile oynamalarını sağlamalı. Baktı devre arasında aynen devam eden var gereğini hiç düşünmeden yerine getirmeli.

Beşiktaş'ın diğer çözmesi gereken konu da sistemi. Artık Mustafa Denizli ilk yarıya ve kadro yapısına göre kararını değiştirmesi gerektiğini görmeli. Nihat ve Holosko ile oynamak istiyorsa tek şansı 4-4-2. Savunma zaten oturdu (Toraman-Sivok-Ferrari-İsmail veya Üzülmez). Orta alan da Enst ve Fink. Solda Tello, sağda Ekrem veya güçlü bir Serdar Özkan, ileride Bobo-Nihat veya Bobo-Holosko.

Kartalın uçması için kanatlarını kullanması gerekiyor. Kanatlarıda kullanabilecek oyuncular Tello, Serdar Özkan, Ekrem. Tello'nun kesinlikle ama kesinlikle solda artık oynaması gerekiyor. Sayın Denizli Tello'dan Revivo, Rapaic yaratmaktan, ters taraftan 20 maçta bir atacağı gollerin sevdasında vazgeçmeli. Bu adam sol bek olarak alındı. Niye hala fantezi yapılıyor. Ertuğrul Sağlam radikal bir karar alarak Tello'yu gerçek yerinde oynatmaya başlamıştı hatta herkes de takdir etmişti. Eğer devam edebilseydi Beşiktaş Carlos'una kavuşabilirdi. Neyse Tello'yu başka bir yazıda tamamiyle tekrar değerlendiririz.

Beşiktaş'ın diğer çözmesi gereken konuda Fink. Fenerbahçe maçı hariç bence hedefleri olan Beşiktaş'ta oynayacak bir oyuncu değil. Çok iyi niyetli, çok mücadeleci ama yetersiz. Oynadığı maçları dikkatle inceleyin. Öyle kritik noktalarda hata yapıyor ki ataklar gelişemeden bitiyor. Aldığı topların yüzde 90'nını olumsuz kullanıyor. %50 sini iyi kullansa bu kötü Beşiktaş bile iddia ediyorum 5 puan önde lider olurdu. Eğer Mustafa Denizli 4-2-3-1 de devam edecekse hiç düşünmeden hazır seçim zamanı da Beşiktaş'ın Fink'i gönderip bir Fabian Enst daha bulması gerekiyor.

Kısaca devre arası bittiğinde diğer takımlarla birlikte yapılanlara bakarak Beşiktaş'ın şampiyon olup olamayacağı ligin sonunu beklemeden göreceğiz. Umarız lig öncesi hazırlık kampında yapılan hatalar tekrarlanmaz.

1 yorum:

  1. besiktasin mevcut kadro yapisi,gecen seneki basariya doyumundan dolayi bu sene sampiyon olması zor gozukuyor,favorim kayseri spor :) ama son haftaya kadar lider gelip son hafta sampiyonlugu fenere de hediye edebilir :)

    YanıtlaSil