BIY

11 Ocak 2010 Pazartesi

Beşiktaş'a Değil Türk Futboluna İhanet

Uzun yıllardır bir maçtan bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. Hem de bir hazırlık maçından! Nedeni de Necip Uysal ve Rıdvan Şimşek. İnşallah fazla nazara gelmezler ve çok çalışmaya devam ederler.

Fabian Enst Beşiktaş'a geldiğinde tamam işte budur demiştik ya işte Necip için de aynı şeyi söylüyorum. Hatta iddia ediyorum Enst'ten daha iyi olacak. Hırsı, mücadelesi, tekniği ve top kullanma yeteneği üst düzeyde. Hatta tekniğini ve top kullanma yeteneğini Fink ile kıyaslanmaz bile. Beşiktaş aradığı oyuncuyu kendi içinde kendi kanında bulmuştur.

Aynı şekilde Rıdvan Şimşek'te kendine yapılan, içine Cafu kaçmış benzetmesini fazlasıyla hak ediyor. Maç'ın 27 inci dakikasındaki çıkışı ve Tabata'ya verdiği akıl dolu pas müthişti. Beşiktaş artık stoperlerden sağ bek yaratma sevdasından vazgeçilmeli ve ısrarla bu hazineyi kullanmalı.

Sonuçta önemli olan bu kaynakları kullanabilmek ve işletebilmek. Türkiye'nin de milyarlarca dolar yer altı kaynakları var ama kullanamıyor, işletemiyor. Beşiktaş kaynaklarını ve gençleri kullanamamaktaki beceriksizliğine (Batuhan, Aydın Karabulut vb.) devam ederse başta kendine ama sonunda Türk Futboluna ihanet etmeye devam etmiş olur.

1 yorum:

  1. Necip gerçekten çok farklı bir oyuncu.Çok yararlı olur hem Beşiktaş'a hem Türk futboluna.Fakat Denizli gibi gençlere pek şans vermeyen bir hocanın elinde olması şanssızlık.Bir Galatasaraylı olarak dilerim yeterli imkanı verir Denizli bu cocuklara.

    YanıtlaSil