BIY

22 Şubat 2010 Pazartesi

Açık Açık Gidiyor!

Gaziantep-Galatasaray-Kayserispor maçlarında alınacak 9 puan Beşiktaş'ın neredeyse şampiyonluğu ilan etmesi demek olacaktı ama bu fırsat kaçırıldı. Galatasaray beraberliğinden sonra artık işler hiçte kolay olmayacak. Kayserispor maçında alınacak olası bir mağlubiyet Beşiktaş için ligin bitmesi demek olacak.

Gelelim derbiye. Mustafa Hoca alışkanlıklarından vazgeçmedi ve şapkadan tavşanlar çıkarttı yine. Bence artık derbi maçları öncesi ilk 11 için yarışmalar düzenlenmeli. Zira sayısalı tutturmak Denizli'nin çıkartacağı 11'i tutturmaktan daha kolay. Beşiktaş kasasına iyi kötü bir ek gelir olur en azından.

Tabata'nın verimi son iki maçta artmışken tekrar onu kesmenin, hatta sonradan oyuna dahil etmeyi bile düşünmeyecek kadar unutmanın anlamı neydi anlayamadık. Asist yapabilecek gol atabilecek bir oyuncuyu unutmakla Hoca direkt maçın kaderini etkiledi.

Durap top, duran top, duran top... Olmuyor, olmuyor, olmuyor. Maçın ilk yarısı bitirken 10'un üzerinde korner ve bi o kadar serbest vuruş kullanıldı. Yine hepsi çöpe gitti. Yazık gerçekten çok yazık. (Bu arada geçen hafta Antep'te 60'ıncı dakikada bu SIFIR'dı.) Ne olur artık bu soruna bir çözüm bulunsun. Avrupa'dan bu konulara hakim bir eğitmen getirilsin. Nasıl kaleci antrenörü varsa duran top organizasyonları içinde antrenör olsun.

Kadronun haricinde aslında maçın kırılma anları oyuncu değişiklikleri ile yaşandı. Mustafa Hoca Nobre-Holosko, Bobo-Nihat değişikliği ile Galatasaray'a oyuna ortak olma şansı tanıdı. Çünkü o ana kadar sadece savunan rakibi o andan sonra ileriye çıkmaya başladı.

Aslında en güzeli ikinci yarıya direk Holosko-Bobo değişikliği ile başlanmasıydı. En kötü 60'ıncı dakika değişikliğinde bu yapılmalıydı. Hatta başta yapılan hatadan dönülüp Tello-Tabata değişikliği ile birlikte yapılmalıydı. Çok ama çok büyük bir hata yapıldı, çok ama çok büyük fırsat kaçırıldı.

Nihat bu takımda oynatılmak isteniyorsa İspanya'da oynadığı gibi oynatılmalı. Ya Bobo ile ya Nobre ile forvet oynamalı. Yoksa hem Beşiktaş hem de Nihat zarar görmeye devam eder. Bu sistemde ve dağılımda hiç faydası olmuyor aksine zararı oluyor. Hoca bu gerçeği kabul etmeyip ısrar ediyor ama birilerinin bu gerçeği Hoca'nın anlamasını sağlaması lazım.

Anlatmaz iseler biz onlara açık açık, göz göre göre şampiyonluğun nasıl kaçırıldığını anlatmaya devam edeceğiz, içimiz acıya acıya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder