BIY

9 Şubat 2010 Salı

Keskin Viraj


Gençlerbirliği maçındaki ilk yarı ve ikinci yarının son 20 dakikası şampiyonluk yarışında sonuna kadar Beşiktaş'ında olacağının habercisi gibiydi. Nihayet pas yaparak futbolun oynandığını, kanat bindirmelerinin oyunu açtığı ve duran toplarında etkili olabileceğini gördük. Onlarca sıkıntılı maçtan sonra ilk defa derin bir ohhhhh çekebildik. Ama...


Yetmez. Yetmemeli. Çok zor ve uzun bir yol var ligin sonuna. Gençlerbirliği maçındaki 40 dakika yapılan tempo, 60-70 dakikalara çıkarılmalı.


Bir de artık 11 kişi oynatmalı takımı Mustafa Denizli. 60'da veya 75'te yapılan değişikliklerle ben maçı koparırım düşüncesinden vazgeçilmeli artık. Gençlerbirliği maçında tuttu ama genel de tutmuyor bu düşünce. Ki Gençlerbirliği 2-1 öne geçecek pozisyonu da buldu!


Maça çıkan kadroya saygı duyalım tamam ama gününde olmayan ve kötü oynayan oyuncuyu da 60-75 dakika saha da tutmayalım. Kimi yazacağımız belli aslında TELLO. Vazgeçilemiyor, kazanalım diye uğraşılıyor ama olmuyor işte. Sahaya çık hiç oyun oynama diye para alsa bu kadar kötü oynayamaz herhalde. Ne ofansta var, ne defansta var.


Ümitle ısrar ediliyor ama 30 dakika da belli oluyor be Hocam. Tekrar ediyorum tamam ilk 11'de başla ama eskisi gibi olduğunu gördüğünde de zorlama lütfen.


Tabata'nın golü teknik ve estetik olarak çok güzel bir goldü ama izlemeyenler Sivok'un attığı golü bir de başından izlesin lütfen. Topu kapışı, driplingi ve plasesi harikaydı. Defans ve orta saha bu çıkışları daha çok yapmalı.


Orta alanda Necip Uysal niye unutuldu yine anlamıyorum. Fink'in yerine kesinlikle Necip Uysal kullanılmalı. Fink maç koparıldıktan sonra son 30 dakikada oynatılmalı.


Gaziantep, Galatasaray ve Kayserispor güzergahında keskin viraja girildi. Bu maçları kayıpsız geçmek kazanılacak güvenle de şampiyonluk kapısını ardına kadar açacak hatta bir adım da içeri girilmesini sağlayacaktır.


Her maça çok iyi konsantre olmalı, her maça şampiyonluk maçı havasında çıkılmalı.


Maçı son 15 dakika da yapılacak hamlelerle kurtarma sevdasından vazgeçilmeli, golü rakipten önce bulup açık alanda daha başarılı olan Holosko, Nihat, Tabata, Yusuf gibi oyuncularla maçı koparmaya çalışmalı.


Bu şekilde hareket edilirse Türkiye'nin en iyi ve alternatifli kadrosu keskin virajı otobanda yolculuk ediyormuş gibi rahatlıklı alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder