BIY

15 Şubat 2010 Pazartesi

İçlerine Ne Kaçmış?

Bir takım şampiyonluk maçlarını nasıl bu kadar karaktersiz ve ruhsuz oynar? Bunun cevabını verebilecek biri var mı Allah aşkına. 3 maç ya 3 maç! Kazansan bu 3 maçı şampiyonluğa adımınızı atacaksınız! O kadar önemli ki idrak edebilene, görebilene.

Maçtan sonra oyuncuların maç yorumlarına dinliyoruz, "Galatasaray maçında %100 performansımızı sahaya yansıtıp telafi edeceğiz" diyorlar.

Peki niye bu maçta bu kadar kötüydünüz? Niye mücadele etmediniz? Dakikalar 60-70 Gaziantep yine korner kullanıyor, ekran da korner analizi çıkıyor. Beşiktaş SIFIR, Gaziantep DOKUZ korner kullanmış. Kaleye çekilen şutların analizini yazmaya utandığım için yazmıyorum. Oyuncular oynamamaya utanmıyor ama biz yazmaya utanıyoruz.

Ligin devre arasında güçlü rakiplere karşı iyi mücade eden gençler nerede? Frank Lampard'tan bile daha iyi olacağına inanılan Necip, içine Cafu kaçmış benzetmesi yapılan Rıdvan nerede? Herhalde başta Mustafa Denizli'nin sonra da saha da oynayanların içine bişey kaçtı da bu kadar kötü yönetiyor, bu kadar kötü oynuyorlar. Mustafa Hoca'nın içine 3. lig hocası, oyuncuların içine de amatör lig oyuncularının kimlikleri kaçtı herhalde!

Ekrem Dağ'ın oynadığı oyun kadar mı oynayamayacak Rıdvan'da oynatılmıyor. Yediğimiz ilk gol, kalemizde gördüğümüz çoğu pozisyon o kanattan geldi. Hadi defansta çok kötü ofansta bişey yapsa bari ama O da yok. Takım hep 36'lık Üzülmez ile sol kanattan bişeyler yapmaya çalışıyor. Sağ kanattan bir tane doğru düzgün atak yok. Rıdvan savunma düşünülerek oynatılmıyor belki ama kesinlikle Ekrem'in yaptığı kadar savunma yapar ve en önemlisi bindirmeleri ile faydalı olur.

Fink için bıktık artık yazmaya onun için onun hakkında uzun yazmayacağım ama onun gibi bir oyuncu için NECİP kullanılmıyor ya insanın içi acıyor. Yazık çok yazık. Fink ile birlikte Fabian Ernst'te köreliyor. Fink Ernst'i örnek alacağına Ernst Fink'i örnek almaya başladı. En kötü oyununu oynadı belki de geldiğinden beri. Acil bir şekilde kendine çeki düzen vermesi lazım.

Omurga çökünce başarıda gelmiyor. Ferrari gidince zaten omurga ciddi sarsıldı, üstüne bir de Ernst böyle oynarsa şampiyonluk hayal olur.

Son olarak maça şöyle de bakılabilir: İ.Üzülmez, İ.Toraman, E. Dağ, İ.Köybaşı, Tabata. Seneye de Cesar Souza 15 milyon euro ve Olcan da 10 milyon eura ya alınacağı için Gaziantep neredeyse ikinci takımını yenmiş oldu aslında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder