BIY

8 Ocak 2009 Perşembe

Altay-Galatasaray Canlı Anlatım Özentiliği

Müthiş bir maç izledik. Galatasaray hak ettiği bir galibiyeti zorlanarak aldı. Altay'ın gençleri çok iyi dayanmalarına rağmen bir penaltı kararı tüm konsantrasyonlarını bozdu.

90+3 Şeyhmuz Aykut'la karşı karşıya pozisyonda Aykut'u geçemedi.

Servet sakatlandı. Omzunu tutuyor.

82'de kaçan penaltıyla maçın bittiğini sana Altay'ın gençleri 4 dakikada gelen 2 golle şoke oldular.

Dk 89 - Gol. 82'de penaltıyı kaçıran Baros müthiş bir gol attı. Arda'nın pasında önce savunmacısını geçen Baros sonra kaleciyi çalımladı. Yaser'e vermektense kendisi vurdu ve üst direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Dk 88 - Can Erdem oyunda Altay'da. Bu arada Sabri yanlışlıkla Arda'nın ayağına kaydı. Nasıl oludu diye sormayın bana. Sabri işte.

Dk 87- Altay için net bit şans kaçtı. Sol kanattan yapılan ortda Yasin topu ıskaladı.

Dk 86 - Gol. Yaser bir önceki pozisyonda atamadığı kafa golünü şimdi attı. Çok iyi yükselen genç oyuncu Ayhan'ın ortasında 90'ı gördü.

Dk. 84 - Servet çok net pozisyonda topu auta attı. Saniyeler önce Gökhan Meira'nın kafasını kurtarmıştı.

Dk 83 - Penaltı kaçtı. Altay'ın 20 yaşındaki kalecisi Gökhan penaltıyı da kurtardı. Bu arada hakeme yoğun itirazlar var. Musa sarı kart gördü.

Dk 82 Penaltı. Çok tartışmalı pozisyon. Altaylı bir oyuncu yerde yatarken Baros topla buluştu düzeltirken yere düştü. Arkadan gelen Yaser'in vuruşunda top üstten auya gitti. Bu arada hakem penaltı noktasını gösterdi.

Dk. 80 Galatasaray karambolleri arıyor. 11 korner kullanan sarı kırmızılılar hala gol bulamadı. Mehmet Sak sarı kart gördü.

Dk 77 - Yaser'in ceza sahası yayından umutlu kafa vuruşu kalecide kaldı.

Maç bayıldı. Ferdi ile Yaser'in kendilerini göstermek için süper fırsat ama pek birşey yapmıyorlar.

Dk 72 Ümit Karan yedek kulübesinde isyanlarda. Bu arada Sabri sağdan indi. Ortasında 3 Galatasaraylı yerine kaleciyi buldu.

Dk 70 - Ümit Karan'ın yerine Yaser Altay'da Tiago'nun yerine Süper Lig'in tanınmışlarından Erdal Güneş oyuna giriyor.

Dk. 69 Ayhan duran top yeteneklerini sergiliyor. Yaptığı orta korner direği dibinden auta gitti.

Dk 66 - Ümit Karan yine çaprazda yine üstten aut.

Dk 65 Ümit Karan'dan sert şut. Az farkla auta çıktı. Barış Özbek çıkıyor Ferdi Elmas giriyor. Ferdi'yle bir röportaj yapmıştım. İngilizce olarak.

Mehmet Sak'ta Dexter vari hareketler. Dirseği göstermiş Barış'a ama hakem çarpışma olarak değerlendirdi. Barış'ta tarihin en kötü oyuncusu herhalde. Tiago sol çaprazdan vurdu bu arada. Farklı aut.

Barış Özbek'in sağ ayağının becerikli olduğundan şüpheliyken sol ayağıyla şut çekmesi nasıl bir güvenin göstergesidir?

Yılların forveti Şehmuz sol bekten top çıkarıyor. Bu arada istatistik yok ortalarda. IBM Digitürk'e bu maç için pahalı geldi herhalde.

Milan Baros süper faul alıyor. Bu arada not Servet maskeden kurtulmuş. Estetikli gibi parlıyor yüzü.

Dk 53 - Altay'da İsmail Hacıoğlu'nun minyatürü giriyor oyuna. Mehmet Sak'mış adı. Altay'da futbolcu olmak ilginç ad veya soyada sahip olmak şart herhalde.

Dk 50 Ümit Karan, Arda'nın pasıyla çaprazda topla buluştu. Vuruşu üstten auta gitti. Ayhan elle oynayarak sarı kart gördü.

Dk 49 - Baros kaleciyle karşı karşıya kaldı. 20 yaşındaki Altay kalecisi önce davranarak topa sahip oldu.

Galatasaray ceza sahası yayına çok rahat inse de oradan son pası yapamıyor. Altay ise savunmasıyla ön planda.

İkinci yarı başladı. İlk dakika 3 faul.

İlk yarı sonu. Galatasaray'da Lincoln'ün yokluğunda Arda, Sabri, Barış duran topları kullandı. Dünyaları kaçıran Sarı Kırmızılar bakalım ikinci yarıda ne yapacaklar?

Telefon sinyallerini okuyan kadını en sonunda buldum. Kendisi şu an Atatürk Stadı'nda anons yapıyor. 1 dakika eklendi.

Dk 42 Ümit indirdi Baros çok net pozisyonda vurdu. Top direkten auta gitti. Gol hariç her şeyi yapan bir Galatasaray var sahada.

Dk 41 - Arda Messi gibi geldi. Üç kişiyi çalımladı. Ters ayakla vurdu. Kaleci kurtardı.

Dk. 37 - Müthiş karambol number 1 - Meira'nın kafası direkten döndü, ikincisinde Baros'un vuruşunu defans çıkardı, üçüncüsünü uzaylılar çıkardı. Çünkü fiziksel olarak çıkma ihtimali pek yoktu.

Sabri bir topa ne kadar falso verilir deneyi yapıyor. Atatürk Stadı mı CERN mi anlamadım.

Dk 35 Bir verkaç, bir penaltı arayışı, Sabri'nin ortası, Ümit'in kafası ama sonuç Ümit faul yapmış.

Dk 31 Bu dakikada Şehmus ile İbrahim Üzülmez arasındaki çarpıcı benzerliğe dikkat çekmek istedim.

Dk 29 Şeyhmus'un kafa vuruşunu AYkut çıkardı. Kornerde bu sefer Bonus kafa Tiago'nun kafası auta çıktı. O saçlarla zor kafa vurmak zaten.

Dk. 27 Şeyhmus aynı golü atmaya çalıştı. Ama çok yavaş bir şut.

Dk 25. Dördüncü hakem Skibbe'ye bir şey anlatmaya çalışıyor ama Skibbe ne diyorsun kardeşim modunda. İsa sarı kart gördü Altay'da.

Dk 21. Gol. Altay attı. Ama ne Aykut ne de ben gördüm şutu. Ben tekrardan izleyebiliyorum. Aykut ne yapsın. Müthiş bir gol gerçekten. Ceza sahası çizgisinin 2 metre içinden uçan voleyi ters doksana yollayan Şeyhmuz müthiş bir gole imza attı.

Dk 19 - Arda İsviçre'ye attığı goldeki gibi geldi. O günkü gibi vurdu. Ama topun çarpacağı bir İsviçreli yoktu. İyi yer tutan kaleci topu kornere çeldi. Kornerden sonraki pozisyonda Arda indirdi Ümit Karan dokundu top auta çıktı.

Dk 16 - Önce Ümit ıskaladı. Sonraki pozisyonda Baros'a indirdiği topta Baros'un sert şutunu Gökhan kurtardı.

Dk 14 - Barış'ın ara pasında Baros vurdu. Kaleci Gökhan kurtardı. Barış-Baros bugün çok yakın oynuyorlar. Adları da yakın. Kaderleri aynı olmasın :) ne demekse.

Dk 13 - Tiago'nun saçlarını gördüm. Bonus kafa gibi. Pato'ya benziyor daha çok.

Dk. 10 - Tiago(Portekizli olan değil, Brezilyalıymış) 25 metreden vurdu. Auta çıktı. Çok üzüldü. Saçları da bir ilginç yakından gösterseler de bir daha görsem.

Dk. 8 - 50. saniyeden beri pek bir şey olmuyor. Altay oynamak istiyor ama Galatasaray orta sahası Lincoln'ün yokluğunda bir kat daha savaşçı.

Altay kaptanının adının İstanbul'da bir ilçe olması manidar değil mi? *Merter*

Altay taraftarı Beşiktaş misali Altay gol gol gol diye tezahürat yapıyor.

50. saniye Altay gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda ortaya çıkarmakla şut çekmek arasında kalan Altaylı futbolcu(Yasin) ikisini de yapamayınca top Aykut'ta kaldı.

Kick Off

İlk onbirler Altay: Gökhan Erdi, Mehmet Budak, İsa, Ali, Yasin, Merter, Musa, Molina, Tiago, Şehmus

Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Meira, Hakan, Barış, M. Topal, Ayhan, Arda, Baros, Ümit

Maçın başlamasına saniyeler var ve ben karar verdim bu işe haydi hayırlısı.

1 yorum:

  1. iyiymiş ya, gerçi ben canlı izliyordum ama, şimdi bi göz attım, milliyetin esiri olacağıma burdan takip ederim. bir de asıl bloguna yorum yazamadım, yorum şeysi açılmadı bir türlü, o yorumu da buraya yazayım: blindness'ı izleyeceğim, ama önce kitabını oku sen. jose saramago - can yayınlarından çıkmış.

    YanıtlaSil