BIY

24 Ocak 2009 Cumartesi

Sivasspor-Galatasaray Canlı Anlatım

Maç sona erdi. Sivasspor lig tarihinde ilk kez Galatasaray'ı mağlup etti. 

90 + 3 Emre'nin kafa vuruşu az farkla auta gitti. Teknik sebepler yüzünden aradaki boşluk nedeniyle özür dilerim. 

Dk. 84-Emre ve Sezer birbirine girdi. İkisi ve tabii ki Sabri sarı kart gördü. Bu arada Sezer'in Emre'yi ıskalayan bir tokadı da var hakemin gözü önünde.

Dk 82- Balili Emre ve Hakan'ın arasından geçti, zor pozisyonda vuruşu auta gitti.

Dk 78 - Yaser Sezer'e yaptığı sert faulle sarı kart gördü. Kırmızı da olabilirdi.

Dk 75- Barış çıktı Aydın girdi.

Dk 74- Sivasspor'un bir topu direkten döndü. Emre'nin kaleciye geri pasına yetine Mehmet Yıldız'ın şutu direkten döndü.

Bu arada Yunus Yıldırım Sivasspor'un sert oyununa müsamaha gösteriyor ve Ümit Karan'ı atan yan hakem gerçekten kötüymüş bunu gördük.

Dk 66- Gol 2-0 oldu. Gol arayan Galatasaray atak geliştiriken kaptırılan topla Balili'yi kaçırdı. Sol kanattan sıfıra inen Balili arka direğe yerden kesti. Sezer çok kolay bir gol attı.

Dk 61- Sabri'nin kornerinde Emre'nin kafa vuruşu Petkoviç'te kaldı. Baros çıktı Yaser oyunda.

Dk 59-Tum çıktı Sezer girdi.

Dk 55- Sivasspor çok net golü kaçırdı. Balili hızıyla Emre'yi geçti. Ortaladı. Top Mehmet Yıldız'a gelmeden uzaklaştırıldı.

Abdurrahman'ın vuruşu süper bu arada. Sağ dışla tam köşeye.

51. Dk. Gol Sivasspor attı. Galatasaary savunması ofsayt beklentisi içinde Musa'yı kaçırdı. Musa ortaladı. Mehmet Yıldız vuramadı. Balta, penaltı noktasına doğru uzaklaştırdı. Abdurrahman da gelişine vurdu. Top De Sanctis'in müdahalesine rağmen filelere gitti.

Sensible Soccer'ın buzlu zemini gibi saha. Öyle görünmüyor ama top öyle sekiyor. Birisi sağlam bir şutla golü bulabilir.

Arda bu yarı kuru zeminde mücadele ettiği için halinden memnun görünüyor.

Sivasspor Galatasaray'ın eksiğinden faydalanmak için biraz daha ileriye çıkacak ama bu Sarı Kırmızılıların işine yarayan bir şey olabilir.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi.

Buzlar üzerine geldiği için kırmızı kart gösterildiğini görüyoruz. Aklıma Roberto Carlos'un su olayı geldi bir anda. Bu arada Ümit soğuk di mi gibisinden bir şey söylemiş. 

Önceki pozisyonda Ümit bir savunmacıyla taç çizgisinde mücadele edip faul beklemişti. Buzların içine düşen Ümit çıkınca hakeme doğru birşeyler söyledi ve buzu tekmeledi. Sonuç kırmızı kart.

Dk 45 - Ümit Karan kırmızı kart gördü

Arda Bilica'ya dalacak az kaldı. Maçın en kötüleri bence Tum ve Ümit Karan.

Dk. 42- Onur sakatlandı. Onur'u tedaviye koşan doktor da düştü. Ama o sağlam.

Emre Aşık'a güvenmek istiyorum ama gözümün önüne Çek Cumhuriyeti maçında adamın kafasına koyduğu tekme ve Hırvatistan maçında çıkan topu yine kaleye sokacak şekilde çevirmesi geliyor ve bir daha düşünüyorum.

Skibbe'de tatlı bir Feldkamp kızarıklığı var. Burnu da akıyor.

Rory Delap yakında Stoke'dan ayrılırsa İngilizler hiç düşünmeden Abdurrahman'ı alabilir. 

Dk. 26-Barış inanılmaz iki çalımla Sivassporlu iki oyuncuyu geçti ama klasik Barış'ın son pas sorunu kendini gösterdi ve korner. Korner sonuçsuz.

Arda-Baros, Barış-Baros verkaçları bir türlü nihayete ermeyince pozisyon doğmadan Sivas savunmacıları topu uzaklaştırıyor. Lincoln için en ideal maç olmasa da işi yapardı bu sahada.

Maçta pozisyon yok ve Galatasaray'ın duran toplarında sürekli ceza saha içinde Sivas lehine faul veriyor Yunus Yıldırım. MHK'nın 10 Emir'iyle alakalı bir uygulama olsa gerek.

Mehmet Yıldız'ın ilk ortaya çıktığı maçı hatırlayanınız var mı? İstanbul'da Sivas Beşiktaş'ı yenerken uzaklardan bir kafa golü atmıştı. Runje'nin hatasından faydalanarak. Bir Runje vardı ne oldu ona gerçekten?

Güneş açtığı zaman Galatasaray topu yere indiriyor. Hiç şüphesiz pas yapmayı çok seven Galatasaray takımı için sezonun en zor maçlarından birisi bu.

Dk. 10- Mehmet Topal'ın uzun pasında Arda savunmanın arasına girip topa son anda vurdu. Petkoviç kurtardı. Arda ve Bilica pozisyon sonrası reklam panolarına kadar kayarak gitti. Barış'ın uzaktan sert şutu Petkoviç'te kaldı.

Birisi Barış Özbek'e o saç bandı sana çok yakışıyor diye şaka yapmış ve Barış inanmış.

Sivasspor uzun toplarla Mehmet Yıldız'ı kaçırmaya çalışıyor. Galatasaray tandemi Meira ve Servet'siz sorun çıkarmaya çok müsait görünüyor.

Dk. 3 - Bilica'dan bir ıska, Baros vurdu direkten döndü ama Baros ofsaytta.

Maç başladı. Az önce buz dediğim yerler güneş çıktıktan sonra ice slush gibi oldu.

Galatasaray sağdaki yarı sahada ilk yarıda. Klasik maç öncesi yeminleri. Zemin çok da kötü gözükmüyor. Kesinlikle bir Konya maçı gibi olmaz.

Bilica ve De Sanctis sıkı muhabbette. Arda'nın özel kramponlarına yakın çekim yapılıyor. Sanal reklamdan da sanal bayraktan da hoşlanmadığımı belirteyim.  

Maçla ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Abdurrahman kanatların buzlu ortanın sulu olduğunu söylüyor. Ciddi bir soğuk var ve tribünler dolu.

Sivasspor: Petkoviç, Faruk, Abdurrahman, Bilica, Sedat, Sylla, Sezer, Musa, İbrahim, M. Yıldız, Mohammed

Galatasaray: De Sanctis - Sabri,Emre,Hakan,Volkan - Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda - Ümit, Baros

Turkcell Süper Lig 17. hafta dün Ankaraspor'un Konyaspor'u 3-0 yendiği maçla açılmıştı. Günün maçı Sivasspor-Galatasaray canlı anlatıma hoş geldiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder