BIY

15 Ocak 2009 Perşembe

Yurtdışından birkaç haber

Bundan sonra bu sayfalarda Futbol Ekonomisi ve Pazarlaması haberlerine daha fazla yer vereceğim. İşte bu duyurunun ardından ilk haberleri kısa kısa yazayım:


* İngiltere'de halka açık kulüplerin pek çoğu zarar açıklıyor. Bolton 8,1 milyon pound, Charlton 11,5 milyon pound, Ipswich 5,5 milyon pound zarar açıkladı. Bradford City ana sponsorunu kaybetti. Ama kar açıklayan kulüpler de yok değil. Sheffield Wednesday örneğin. 12,5 milyon poundluk bütçede 2,1 milyon pound kar yapmışlar. Bu arada İngiltere'de her stat dolu diye yazan arkadaşlara sesleniyorum. Bolton'un seyirci sayısı geçen sezona oranla yüzde 11 düşmüş. Yani her stat dolu değil.



* Carlos Tevez'in Westham'a gelişi hala tartışılıyor. Geldiği sezon Westham'ı kümede tutan Arjantinli'nin gelişinin Premier Lig kurallarına aykırı olduğunu iddia eden Sheffield United tazminat istiyor. Premier Lig Yönetimi ve İngiltere Futbol Federasyonu bu sorunu lige zarar vermeden çözmek için çözüm aramaya devam ediyor.

* 2018 Dünya Kupası'na aday olan İngiltere adaylık sürecinde 15 milyon poundluk harcama yapacak. Bu harcama sadece evsahibi olma yarışında yapılacak.Bu teklifin hazırlanmasını özel bir şirkete devreden İngiliz federasyonu, projenin başındaki David Triesman'a yılda 100.000 pound ödeyecek.

* Newcastle'ın eski başkanı Freddy Shepherd Mallorca'yı almaya hazırlanıyor. 1 milyon Euro'luk satın almayla kulübün 40 milyon Euro'luk borcunu da üstlenecek Shepherd Mallorca kulübünün genel kurulundan çıkacak satış kararını bekliyor.

* Polonya 2012 bütçesini desteklemek için Şans Oyunları vergisini yüzde 10 arttırmayı planlıyordu ama bunu erteledi. Nedeni ise kumarhanelerin tepkisi. Kumarhaneler müşteri kayıoplarının dolayısıyla vergi toplamının düşük olacağı tezini savunuyorlar.

*1995'ten beri PSV'nin forma üreticisi olan Nike sözleşmesini 2015 yazına kadar uzattı.



* Trinidad ve Tobago'da hükümet futbolcular birliği/sendikasına 1,5 milyon dolar katkı yaptı. Bu sayede birlik futbolcuların hakkını daha iyi savunacak. Bu arada birliğin başkanı bir dönem Newcastle'ın kalesini korumuş olan Shaka Hislop.

* Katar 2018 veya 2022 Dünya Kupası Finalleri'nden birisine evsahipliği yapmak istiyor. Katar 2011'de Asya Kupası Finali'ne evsahipliği yapacak. Bu arada 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın evsahipleri 2010 Aralık'ta belli olacak. Bunun nedeni evsahiplerine hazırlık için yeterli zaman vermek. Adaylık başvuruları ise Ocak 2010'da yapılacak.

*Horst Hrubesch 2009 U21 Avrupa Şampiyonası'nın ardından Almanya U21 Milli Takımı'ndan ayrılıyor. Yerine geçecek kişi ise Rainer Adrion. Kendisi Stuttgart Amatör Takımı'nı çalıştırıyor ve yaşı 55.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder